El 27% de gossos nord-americans té compte a YouTube

Es coneix als gossos per ser els millors amics de l’home. Una altra dita assegura que la realitat sempre supera la ficció. Ajuntant aquestes dues màximes no ens haurien de sorprendre els resultats d’aquesta enquesta, elaborada per l’empresa lab42.com.

El que sí voldrem saber és la persona o entitat que ha encarregat aquest estudi. Al cap i a la fi, si aquests sondejos no es fessin, desconeixerem dades d’aquesta transcendència que, si més no, ens ajuden a reflexionar. Ben mirat, els resultats es poden interpretar des d’un punt de vista sociològic. Si tal nombre de canins disposen d’un perfil a les xarxes socials és perquè aquests serveis han esdevingut un element transcendental a la nostra societat.

Les dades recollides per aquest estudi s’han elaborat a partir d’una enquesta a més de 400 nord-americans amb gossos. Els Estats Units són el país del món amb més animals de companyia. Les estadístiques revelen que, l’any 2009, hi havia uns 77 milions de nord-americans amb  gossos com animal de companyia. De mitjana, un propietari es gasta fins a 1000$ l’any en el seu gos, i un 5% arriba fins als 10.000$

Del 14% de gossos amb perfil creat a Facebook, un 42% tenen fins a 25 amics, i destaca la franja de gossos amb fins a 500 amics, el 9% del total. Segons els seus propietaris, les xarxes socials fan que les seves mascotes tinguin una bona relació amb el món… com a mínim, això és el que els han respost els seus “amics”.

Algunes d’aquestes mascotes també són populars a altres xarxes. Un 6% de gossos tenen un compte creat a Twitter, percentatge que s’extrapola a Flickr. YouTube és el servei que més es porta entre els canins. Un 27% d’aquests (hem de suposar que per via dels seus amos) lluiten per la fama en el popular portal de vídeos.

Els números presentats ens poden provocar moltes reaccions. Podem estar d’acord o no amb les dades presentades i la naturalesa d’aquestes, però si més no, a part de curioses, resulten inèdites. Fins ara es sabia que els nord-americans gastaven una quantitat de diners considerable amb la seva mascota, així que saltar a la fama del YouTube només era qüestió de temps.

Les xarxes socials s’han mostrat poderoses a l’hora d’enderrocar un govern (recordeu els talls d’Internet a Egipte fa unes setmanes), però ningú els hi treu el potencial que tenen en altres àmbits. Cap dels serveis presents en aquest estudi té actualment un reglament per gossos, però segur que molts dels seus “usuaris” tenen més seguidors o amics que molts de nosaltres.

C’est la vie.

Estudi elaborat per: Lab42.com

Vist a: Trecebits.com

Anuncis

Quant a Josep Andreu Palacios Caballero
Una opinió fonamentada sempre és fruit d'alguna influència. Realment existeix una sola opinió sobre algú? Coneixeu-me (si voleu).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: