#Oscars2011: la porra i com seguir-los en directe

Els Academy Awards, més coneguts com Oscars, arriben a la seva 83a edició com un dels fenòmens mediàtics més importants de l’any. En la seva passada edició van aplegar 41 milions de televidents davant de les pantalles, una xifra rècord. Enguany, però, això podria augmentar gràcies a la importància de les xarxes socials i Internet. L’etiqueta #Oscars2011 fa hores que està bullint a Twitter i, de fet, serà una de les maneres de seguir la gala des de casa nostra (seguidament en trobareu més maneres).  De moment, per què no us animeu a fer aquí una porra de guanyadors?

Sigui qui sigui el guanyador (The King’s speech, amb 12 nominacions, parteix com a favorita) la cerimònia més important del cinema mundial s’espera amb molta expectació, i són molts els cinèfils que frisen per seguir-la en directe (recordeu que les emissions comencen cap a la mitja nit, hora catalana). Com sol passar en esdeveniments d’aquesta magnitud, els drets per a la retransmissió televisiva queden en mans d’uns pocs.

Seguir la gala per telvisió (aparell convencional)

Als Estats Units, la cadena ABC té l’exclusiva per seguir la gala en directe, i a casa nostra ho haurem de veure per Canal+ (de pagament) si busquem una alternativa a l’anglès.

Algunes televisions informatives com la CNN (nord-americana) també actualitzaran els últims detalls, i el portal de notícies 3|24 informarà dels guanyadors en forma de notícia.

Tanmateix, a l’era d’Internet el ventall d’opcions s’obre de manera significativa, i en qualsevol cas, sempre ens queda la ràdio.

Seguir la gala per Internet


Més enllà de la televisió del sofà, la xarxa sí que ens permet veure la gala en directe (en la llengua de Shakespeare, això sí). La cadena ABC retransmetrà la senyal a través de la seva pàgina web i l’agència de notícies Associated Press ho farà amb el servei LiveStream en aquesta adreça. Aquesta darrera opció també ens serà útil si tenim un smartphone (iPhone, Blackberry, Android…) amb tarifa plana d’Internet.

Les grans cites de l’actualitat són d’obligat seguiment per Twitter. Aquesta xarxa social s’ha consolidat com una de les millors maneres per explicar què està passant de manera àgil i ràpida i ampliar informació gràcies a la aportació de milers o milions de usuaris.  Està previst que aquesta nit la cerimònia dels Oscars sigui un merescut Trending Topic, etiquetat amb les etiquetes #oscar, #oscars i #oscars2011.

Seguir la gala per ràdio

Finalment, i com és habitual en aquestes ocasions, la ràdio es presenta com una bona alternativa per seguir l’esdeveniment. No tindrem cap problema en sintonitzar emissores que retransmeten la gala en directe amb comentaris en català o castellà, ja sigui per Internet o amb el transistor convencional.

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació ofereixen un programa especial de La Finestra Indiscreta d’1 a 3 de la matinada, i la entrega de premis a partir de les 3. Podeu escoltar-ho aquí per Internet.

Si ho preferiu, també hi ha vàries iniciatives de proximitat fetes per amants del cinema que vetllaran per explicar el que passa al Kodak Theatre. Destaca el seguiment especial que en farà el programa Són al Cine de Mataró Ràdio, des de la 1 de la matinada. Podreu sintonitzar-lo al 89.3 FM (àmbit local de Mataró), per Internet o amb l’aplicació per a l’iPhone.

Sigui com sigui, demà sabrem tots els resultats, però si no us voleu perdre els premis en directe teniu moltes alternatives. Aquestes només en són una petita mostra.

Anuncis

Quant a Josep Andreu Palacios Caballero
Una opinió fonamentada sempre és fruit d'alguna influència. Realment existeix una sola opinió sobre algú? Coneixeu-me (si voleu).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: