Utwitlitats: Pollowers, enquestes via Twitter

Respondre una piulada amb un número. Aquest pas, extremadament senzill, serà l’únic que haurem de fer si ens demanen participar en una enquesta creada a Pollowers. I és que la senzillesa de Twitter ha fet néixer al seu voltant un eixam de serveis que expandeixen fins a l’infinit les possibilitats de 140 caràcters (per a molts, una xifra de culte).

Pollowers és una d’aquestes utilitats. El seu nom deriva de Poll (enquesta) i Follower (seguidor). Com no podia ser d’altra manera, es basa en el minimalisme. El servei ens permetrà consultar la opinió dels nostres seguidors –o qualsevol usuari de Twitter—a través d’una enquesta que convertirem en piulada i, per tant, només haurà de complir la regla d’or dels 140 caràcters.

Com en d’altres complements basats en aquesta xarxa social, podrem iniciar la sessió amb el mateix compte de Twitter. Només ens caldrà anar a pollowers.com i escollir “Ingressa amb Twitter”.

A l’entrar podem tenir la sensació que estem realitzant una simple piulada. Res més lluny de la realitat. El missatge de l’enquesta és totalment lliure, però com a tal, li hem d’afegir opcions de resposta numèrica. Per exemple:

Responeu aquest twit amb el número de la opció escollida per participar: Fumes? 1- Sí / 2- No / 3- Fumava, ja no.

Els nostres seguidors només hauran de contestar-nos (twit de menció) i escriure el número de resposta escollida. Així de senzill.

@nomdeusuari 3

En l’exemple de cas, algú que respongués això estaria seleccionant la tercera resposta i, per tant, sumaria el seu vot a l’opció “Fumava, ja no”.

Aquest sistema funciona tant entre els nostres seguidors com qualsevol usuari de Twitter que ens mencioni amb el procediment explicat.

Altres opcions

Pollowers ofereix altres opcions de personalització. La duració de les enquestes és relativament efímera (com els propis missatges de Twitter), i ens permet que la nostra enquesta estigui rebent respostes des de 5 minuts fins a un dia sencer.

Si seleccionem un interval superior als 30 minuts també ens dóna la possibilitat de repetir el missatge de l’enquesta de manera automàtica tres cops (des de intervals de 10 minuts si la nostra enquesta dura mitja hora fins a 3 piulades cada 8 hores en el cas que sigui un dia).

D’altra banda, podem fer públics els resultats a través d’una piulada tres minuts després d’haver començat i quan l’enquesta es tanqui. El text d’aquests missatges també serà totalment lliure i qui hi entri el podrà fer públic per Facebook o el mateix Twitter.

Versió Beta

El servei encara està en Beta Privada (versió de prova), i el procés de registre, si bé ràpid, no és immediat. Per entrar haurem de donar el nostre usuari Twitter i de manera opcional el correu electrònic. L’empresa ens haurà de notificar amb un missatge al propi Twitter que estem autoritzats a fer servir el servei (només triga uns minuts) i podrem entrar sense problemes amb el nostre usuari habitual .

Pollowers és un servei incipient, però la originalitat juga al seu favor per popularitzar-lo. Al seu darrera hi ha l’empresa argentina de programació DigBang, que d’aquí a un temps podria enorgullir-se d’haver creat aquest popular servei.

Com sempre, el seu destí el triarà l’estol de twitaires.

Pollowers.com

Twitter: @pollowerspolls

 


Anuncis

Quant a Josep Andreu Palacios Caballero
Una opinió fonamentada sempre és fruit d'alguna influència. Realment existeix una sola opinió sobre algú? Coneixeu-me (si voleu).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: