Preferim el Facebook, i Microsoft ens ha escoltat

Fa una setmana, preguntava a bitscatalans si preferíeu el xat de facebook o el Messenger i  les vostres opinions s’han decantat clarament cap a la primera opció. Les respostes confirmen que les xarxes socials –sobretot la de Mark Zuckerberg— han acaparat les nostres relacions a través d’Internet, minvant, fins i tot, l’ús del correu electrònic. Pràcticament tres quartes parts dels enquestats es quedarien amb facebook si haguessin de triar.

A més, aquestes dades semblen plenament efectives i universals, ja que Microsoft ha començat a oferir la versió 2011 del seu client de missatgeria instantània –el popular Windows Live Messenger—com un meta portal de la nostra vida social, incloent-hi les actualitzacions i el xat de facebook, MySpace i LinkedIn.

És el que s’anomena acció-reacció.

Resultats de l’enquesta

La tendència a unificar la nostra vida social en un sol espai no ens hauria d’estranyar. Facebook ens ho posa més fàcil que mai per trobar la gent que coneixem (i la que no, si volem), compartir informació, gustos, aficions… I és accessible des de pràcticament qualsevol ordinador del món. El 95% dels que van respondre té facebook. La dada és prou significativa, i engloba a totes les edats.

Malgrat les millores constants que l’equip de Palo Alto realitza sobre el codi de la seva xarxa social, hi ha algunes coses que fallen. La opció de xat és cada cop més estable, però el valor afegit que donen els clients de missatgeria instantània encarà està lluny. La possibilitat de compartir fitxers, la trucada o conferència i altres possibilitats fan que l’opció Messenger sigui encara cotitzada. Malgrat que destaca sobretot entre els joves, un 86% dels enquestats en tenen.


Però la senzillesa mesclada amb una gran versatilitat dóna bons resultats. El 42% de vosaltres afirma usar preferentment el xat de facebook, el 29% opta pel client de missatgeria instantània i un 19% no en té cap de predilecte

Si suméssim aquesta darrera opció a una de les altres per tal de simplificar, resoldríem que, amb tot, un 61% usa el xat de facebook i un 48% el Messenger (o equivalent).

Finalment, i si només us poguéssiu quedar amb un, 7 de cada 10 optaríeu pel facebook i només 3 de cada 10 pel Messenger.

El nou Messenger vol integrar-ho tot

A partir d’ara les coses podrien canviar. Microsoft ja ofereix la nova versió del seu client de missatgeria instantània, el Windows Live Messenger 2011, un programa totalment nou que acapara més serveis que el propi facebook.

Als vells usuaris d’aquest servei se’ns pot fer una mica rar trobar-nos amb aquesta actualització. La llista de contactes no apareix verticalment a la pantalla com fins ara, sinó que prevalen les actualitzacions d’estat.

I és que el nou Messenger ha desestimat lluitar contra el seus enemics per unir-se a ells (de fet, anar contra facebook seria fer-ho contra els seus propis usuaris).

El flamant programari de Microsoft et demana només entrar els serveis amb els que vols connectar: Facebook, MySpace i LinkedIn. Jo tan sols he provat el primer, però s’integra a la perfecció.

El Messenger ja no és un programa a part, aquesta és la gran força que Microsoft ha sabut donar-li. La seva interfície és ara molt més cuidada i dinàmica (efectes de moviment etc.), i no ens apareix una gran llista amb tots els contactes del servei.

Tres quartes parts de la pantalla principal les ocupa “el mur”, que no és gents carregat gràcies a la combinació de notificacions d’estat, enllaços i àlbums de fotos i vídeos. Allà hi trobem el moviment de les nostres xarxes socials (els contactes de Messenger i dels altres serveis, inclòs el correu) i a la dreta els contactes. Per primera vegada, de manera predeterminada només ens surt una llista amb els que estan connectats.

Amb el nou Messenger podem xatejar amb els contactes del propi programa i de les altres xarxes socials amb una cada finestra de xat. A la pràctica, doncs, s’aplica la versatilitat de les xarxes socials a l’estabilitat i bona façana d’un programa de missatgeria instantània.


Personalment, em recorda bastant a  la última versió d’Skype (em vam parlar fa poc), que sempre ha destacat per la seva estabilitat i bones maneres. L’Skype, per cert, s’ha integrat fa poc a facebook.

Utilitzarem ara un meta programa que integri totes les xarxes socials?

Ha sabut Microsoft veure abans que ningú la oportunitat? Li seguirà Google o algú altre els seus passos?

Serien diferents, els resultats de l’enquesta, d’aquí a uns anys?

Com sempre, el temps dirà…

A bitscatalans | Enquesta: Facebook o Messenger?

Imatges | Captures i fotomuntatge

 

Anuncis

Quant a Josep Andreu Palacios Caballero
Una opinió fonamentada sempre és fruit d'alguna influència. Realment existeix una sola opinió sobre algú? Coneixeu-me (si voleu).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: