Tecnologia, reflexions i societat

Ara fa prop d’un any, el 2 d’agost de 2009, començava a escriure en aquest bloc. Ho feia per poder investigar i aprendre sobre tot el que es movia en aquest entorn inacabable de les noves tecnologies, Internet, i la revolució de les eines 2.0, ineludible factor de canvi a la nostra societat.

Avui, onze mesos després, i havent finalitzat exitosament el Treball de Recerca que es recolzava quasi íntegrament en aquests apunts, he pensat  –les coses venen per si soles – que calia plantejar-me quin era el futur que volia donar-li  a aquest espai.

En aquests mesos el meu treball ha anat canviant de rumb. En tot moment he pretès mantenir viu i actualitzat aquest espai de reflexions, doncs trobo que és bo aprofitar l’oportunitat que ens brinden, precisament, les eines 2.0 per obrir-nos una petita finestra al món.

A principis d’any, en Jordi Serra em brindà l’oportunitat de col·laborar en un altre projecte de caire molt semblant a aquest. Des del gener sóc redactor de bitscatalans.com, una empresa en la que estic molt content de poder participar, doncs des del primer dia l’he considerat un dels millors projectes en llengua catalana en aquest àmbit.

Des del gener, he anat redactant en aquest bloc les mateixes impressions i noticies que a bitscatalans.com, doncs en ambdós casos la temàtica que m’ocupava era si no idèntica, molt semblant.

Però el món és ple de llocs, persones, situacions i temàtiques interessants, i totes elles donen molt per parlar i reflexionar. Fins i tot es pot deixar anar la imaginació i escriure sobre coses fantàstiques i imaginàries (realistes o no).

És per aquest motiu que, valorant-t’ho, he cregut convenient fer un rentat de cara a aquest bloc, no només exteriorment sinó també en qüestions d’estructura i contingut, entenent  una “Societat 2.0”  de manera molt més amplia, des del reflex i la reflexió del món que ens envolta, ens acompanya dia i dia i poc sovint ens deixa indiferents.

Sense eludir, doncs, la tecnologia (entesa àmpliament) com a factor de canvi constant a la les nostres vides, m’agradaria començar a reflexionar més àmpliament sobre tot el que ens envolta, convertint, per què no dir-ho, aquest espai en un racó amb major personalitat i més personal.

Fins aviat!

Anuncis

Quant a Josep Andreu Palacios Caballero
Una opinió fonamentada sempre és fruit d'alguna influència. Realment existeix una sola opinió sobre algú? Coneixeu-me (si voleu).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: