Vodafone ja comercialitza el Nexus One

Avui Google no ens deixa respirar. El 20 de maig serà, de segur, un dia recordat pels amants de la companyia tecnològica californiana: el llançament de Google TV i la comercialització del desitjat Nexus One amb Vodafone fan de la d’avui, una jornada plena de notícies interessants i certament esperades.

Centrem-nos, però. Expliquem una mica més sobre el telèfon.

El bloc oficial de la companyia dedicat als terminals amb Sistema Operatiu Android corrobora avui els rumors: la telefònica vermella guanya aquesta envestida al blau i al taronja. A partir d’avui, està disponible el que podria qualificar-se com a digne rival de l’iPhone, tot i que l’èxit obtingut no ha estat, de moment, el que s’esperava.

En qualsevol cas, Un Androide en Vodafone fa públic que el Nexus One surt avui a la venta mitjançant la botiga virtual i es distribueix també —com s’esperava— pels punts de venta presencials (és a dir, a les botigues).

El terminal estarà disponible tan pels nous clients (migracions o portabilitat) com pels vells, a través del programa de canvi de punts (per Internet la compra per punts s’habilitarà en breu). Com ve essent habitual, la telefònica  fa saber que el telèfon va associat amb una tarifa plana de dades de 15 € que s’ha de sumar al consum de veu habitual (el que es gasti en trucades i/o missatges).

Preus

La subvenció d’un telèfon com aquest, amb un preu, lliure, d’uns 650 €, va lligada, com sempre, a un compromís de permanència i consum. Deixant de banda si és raonable o no que ens facin gastar un mínim de 24 € al mes, s’ha de reconèixer que la subvenció del preu del terminal és bastant sucosa (el que també s’hauria d’entendre com una estratègia de reclam).

El preu màxim amb el que ens el podem endur, un cop seleccionada la tarifa més barata, és de 199 €, el que suposa un estalvi mínim pel consumidor de 451 €. Amb aquesta oferta, la companyia s’assegura 24 € durant 18 mesos, o sigui que reemborsarà, al menys, 432 € (molt més del que haurà pagat per cada terminal).

Amb les tarifes planes, ens el regalen, sempre que tinguem un consum de veu mínim de 25 € al mes durant mig any. Per autònoms està disponible a partir de 29 € i per empreses a 49 €.

Fet i fet, tenint en compte de què estem parlant, les tarifes són, fins i tot, un pèl més barates que les de l’iPhone amb movistar.

Molt més que un telèfon

No parlaríem a bitscatalans del Nexus One si fos un telèfon qualsevol. Tal vegada en un futur acabi sent àmplia la gamma de terminals de Google/HTC (com ara ho és la de Nokia, per exemple), però certament, no anem desencaminats si assegurem que aquest és el primer smartphone amb el serveis del buscador totalment integrats.

Parlar del Nexus One és fer-ho d’un terminal amb múltiples possibilitats. Si les companyies s’han empescat una tarifa plana per connexió a Internet (els 15 euros de que parlàvem abans) és perquè no podríem entendre aquesta mena de telèfons sense connectivitat permanent a la xarxa.

YouTube, Gmail, Google Earth, Google Street View, Google Lattitude, Google Contacts, Picasa i per descomptat, Google Search, són només algunes de les aplicacions totalment compatibles (i preinstal·lades) que ens ofereix el terminal. Les xarxes socials com Facebook o Twitter tampoc se n’escapen. El Nexus One, segons s’explica, és un telèfon pensat per a navegar, per estar connectat al món més enllà de les trucades.

Per cert, les operadores mòbils solen ser més llestes que nosaltres: la tarifa plana d’Internet no inclou serveis de veu VoIP com Skype.


Es tracta d’un dels pocs terminals amb un processador d’ 1Ghz i 512 de memòria RAM flash, que, segons explica Vodafone, millora la del iPhone 3G.

Entre algunes característiques a destacar, doncs, hi trobem:

  • GPS integrat, indispensable per navegar amb Google Earth.
  • La darrera versió d’Android, la 2.1 amb una interfície manejable i agradable a la vista.
  • Accés a la botiga d’Android, amb nombroses aplicacions disponibles (gratis i de pagament).
  • Càmera autofocus de 5 MPX (millorable).
  • Sistema de neutralització del soroll ambient en les trucades.
  • Reconeixement de veu per facilitar les cerques.
  • Integració total (com no) amb tots els serveis de Google.

Tot un telèfon que tal vegada arribi tard, després d’alguns trasbalsos, per competir amb l’iPhone, però ideal, sens dubte, per navegar per la Societat 2.0…

Les piulades de l’operadora: http://twitter.com/vodafone_es

Via | Un Androide en Vodafone

Anuncis

Quant a Josep Andreu Palacios Caballero
Una opinió fonamentada sempre és fruit d'alguna influència. Realment existeix una sola opinió sobre algú? Coneixeu-me (si voleu).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: