Acer presentarà dispositius amb Chrome OS

Desprès d’un llarg temps sense saber res sobre el programari de codi obert Chrome OS de Google, Venture Beat ha llançat l’exclusiva. La taiwanesa Acer serà l’encarregada de donar el tret de sortida al sistema operatiu del buscador. I és que d’aquí a dues setmanes es presentaran nous dispositius amb aquest programari que, malgrat les expectatives, sembla passar un tant desapercebut.

Segons anuncia el web, el(s) dispositiu(s) seran presentats de l’1 al 5 de juny en el marc del Taipei Computex Espectacle. Aquesta, de fet, és la única certesa, doncs, tret que incorporaran aquest sistema operatiu, no s’han volgut donar més detalls sobre els aparells. I és que, de fet, Google ha dissenyat el Chrome OS per ser utilitzat en Netbooks, però també havia esmentat, fa un temps, la possibilitat de que s’apliqués a altre maquinari, com als smartbooks (híbrids entre mòbil i portàtil).

Sigui com sigui, una de les incògnites que més planen sobre aquest assumpte és quina estratègia seguirà la companyia californiana per fer coexistir el seu sistema operatiu basat en el núvol — Chrome OS—  i Android, que sembla prendre cada cop més força amb llançaments com el de Nexus One a Europa (segur que en parlarem). De fet, ja se sap des de fa temps que els Netbooks amb Android apareixeran aquest any i Acer havia enunciat que en comercialitzaria l’estiu de 2009.

Segons la redacció de Venture Beat, Google estaria enfocant Android per una eventual comercialització del seu Tablet o d’altre maquinari integrat, com el televisor dissenyat conjuntament amb Sony i Intel. Chrome OS, doncs, quedaria relegat als Netbooks, ja que el seu disseny està adaptat a maquinari amb teclat. A la llarga, però, Google ha anunciat que pretén fusionar ambdós projectes.

La companyia havia anunciat l’estiu passat que pretenia llançar el seu sistema operatiu de codi obert durant el segon semestre de 2010, un calendari que, segons aquestes informacions, es complirà. Tanmateix, els detalls donats són escassos i no és segur, de moment, que la comercialització del(s) aparell(s) sigui imminent..

Via | Venture Beat

Anuncis

Quant a Josep Andreu Palacios Caballero
Una opinió fonamentada sempre és fruit d'alguna influència. Realment existeix una sola opinió sobre algú? Coneixeu-me (si voleu).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: