HP compra Palm

Mil dos-cents milions de dòlars (1.200.000.000 $), aquesta és la quantitat que el gegant de la informàtica Hewlett-Packard, pagarà per adquirir Palm, la companyia que patentà el PDA.

Així ho van fer saber ahir ambdues companyies, desprès del tancament de Wall Street. La operació, que molts veuen com una oportunitat per rellançar un sector en que HP ha tingut presència continua però limitada,  suposarà pels inversos una revaloració del 23% en el preu de les accions de Palm, que passen a cotitzar-se a 5,7 $.

Les direccions d’ambdues parts li han donat ja el vist i plau i han anunciat que, si tot va bé, la operació es tancaria a finals de Juliol.

Palm va néixer als 90, i des de llavors, la seva salut financera no ha acabat d’anar en la línia dels seus productes, del s que se’n podria destacar un èxit prou notable . L’any 2007 es va donar l’operació més sonada: un grup d’inversors van invertir-hi 460 milions de dòlars, obtenint-ne, només, 25.000.000$ com a benefici.

L’adquisició per part d’HP tampoc transmet males sensacions en l’àmbit tecnològic. Amb un sistema operatiu acabat de sortir del forn i una cartera de patents ben sòlida (ascendeix a 1650), l’adquisició d’HP garanteix importants inversions en innovació, que ja s’ha mostrat disposada a augmentar.

Segons el vicepresident executiu del Personal Systems Group d’HP, la operació oferirà plataformes ideals per el desenvolupament i creixement dels productes mòbils, a més de proporcionar un equip humà altament qualificat. I és que entre les patents de Palm trobem des d’Smartphones fins a Netbooks.

Alts directius de les parts implicades han destacat, a més, que el marcat de telèfons mòbils intel·ligents mou uns mil milions de dòlars i creix a un ritme del 20% anual.

HP, en aquest sentit, no vol tancar cap porta i ha deixat clar que no deixarà d’incloure el SO mòbil de Microsoft en alguns dels seus productes.

Tot plegat, ha generat reaccions diverses. Els accionistes de Palm ja han encetat una investigació per valorar si l’oferta d’HP és la millor opció.

Veurem que passa…

Notícia| CNET News

Foto | hp.com

Anuncis

Quant a Josep Andreu Palacios Caballero
Una opinió fonamentada sempre és fruit d'alguna influència. Realment existeix una sola opinió sobre algú? Coneixeu-me (si voleu).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: