Alexa, o els números d’Internet (II)

Alexa, The Web Information Company (Alexa, Companyia d’Informació de la Xarxa) és una empresa de serveis telemàtics que començà a oferir els seus serveis a finals de Segle XX, amb un Internet –cal recordar-ho–  encara en fase d’expansió. Des de fa uns anys, i ja en van catorze, trobem a Alexa.com un interessant recull de dades estadístiques sobre els llocs web que integren la xarxa.

Els números que mostra aquesta companyia, com ja vaig insinuar a la primera part de l’apunt es centren en els usuaris i les visites per cada pàgina web, no tant en les estadístiques d’usuaris que usen Internet (per saber-ne sobre aquesta qüestió és interessant passejar per Internet World Stats).

Segons presenten ells mateixos, Alexa va sorgir com un projecte basat en la navegació web intel·ligent, amb la participació, sempre, dels usuaris. De fet, ofereixen diversos serveis per a propietaris de la web (fent notorietat, sobretot, de la barra d’eines que han dissenyat), però si parlem d’Alexa, no podem deixar de fer-ho del seu servei d’informació sobre llocs web, així com el seu rànquing.

Des del directori matriu, una barra de cerca ens permet accedir directament a la informació sobre pràcticament qualsevol pàgina web. Un cop haguem accedit al resultat, se’ns apareixerà (si el web es troba en les 500 primeres posicions) una plana on, a més d’una ràpida descripció del lloc en qüestió, podem trobar un gràfic d’evolució de les visites (que, a més, permet comparar-les amb llocs semblants), estadístiques dels visitants, els subdominis més populars, l’evolució en els darrers dies i mesos, opinions d’usuaris i molta més informació interessant. Provem-ho, per exemple, amb Google.

A la pestanya Top Sites (primers llocs) ens és possible afinar la cerca i puntualitzar les estadístiques dels llocs més visitats globalment, per país o per categoria (arts, jocs, notícies…). Alexa també ofereix resposta pels qui no  busquen llocs tan populars. En aquest apartat el que, sens dubte, destaca més, és el document (.CSV) actualitzat a diari que ens mostra el milió de llocs web més populars. En aquest cas, però, no ofereix estadístiques tan detallades.

Alexa, és, per sobre de tot, un servei retroactiu. Segons se’ns explica a la seva política de privacitat, els usuaris permeten, instal·lant-se la seva barra d’eines, que Alexa registri les tendències dels visitants. A canvi, la companyia elabora estadístiques actualitzades i detallades que difícilment es podrien trobar a altres llocs d’Internet.

Una eina interessant…

Captura del lloc

Recollint dades de | Alexa.com, Google & Google Analytics

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Anuncis

Quant a Josep Andreu Palacios Caballero
Una opinió fonamentada sempre és fruit d'alguna influència. Realment existeix una sola opinió sobre algú? Coneixeu-me (si voleu).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: