Alexa, o els números d’Internet (I)

Els que mantenim un lloc web, per poc visitat que sigui, ens identifiquem amb una tasca comuna, una fixació quasi irremeiable. No és regla escrita que hi accedim cada dia, però si es presenta l’oportunitat, se’ns fa difícil no caure en la temptació. I és que, a la xarxa, tot es compta en visites.

Visites  que es remuneren en prestigi, ingressos (publicitat, vull dir) i, en darrera instància, més visites. La xarxa és molt gran i són estadísticament escasses (que no inexistents) les webs que de manera implícita i expressa volen mantenir un cercle tancat i reduït d’usuaris.

De moment –juraria—cap govern grava en funció del nombre de visitants que rep un lloc web; toquem fusta, doncs les visites no deixen de ser el patrimoni més valuós que posseeix qualsevol administrador.

La seva gestió no és fàcil: cada visita pot presentar un seguit de variables que la faran més o menys valuosa: el temps de permanència, els subdirectoris on ha accedit, els clics que ha fet, la fidelització d’un mateix usuari… En definitiva, un seguit de valors que difícilment podríem desprestigiar.

Pels directament interessats, Google ens troba innumerables eines gratuïtes per a l’anàlisi i promoció del nostre web: el seu popular Google Analytics comparteix resultat amb tantes d’altres, ja siguin gratuïtes o de pagament, intuïtives o presumptuosament completes.

En quatre senzills passos (en determinats cassos, fins i tot, sense necessitat de registre) podrem, a diari,  comprovar l’evolució del nostre treball a la xarxa: aquells continguts que més interessen, allà on els convidats solen abandonar-nos, la procedència  i el perfil dels qui ens visiten, la configuració del seu ordinador o, fins i tot, el proveïdor d’Internet que usen.

Si bé sempre hi ha qui opina que tot plegat és una invasió de la privacitat, sembla lògic, fins a cert punt, que puguem veure la evolució del nostre treball. Potser, però, mai se’ns hagués ocorregut contemplar les estadístiques dels lloc web aliens. Però sí, són públics i Alexa ens els ofereix.

(Foto: Free Digital Photos)

Anuncis

Quant a Josep Andreu Palacios Caballero
Una opinió fonamentada sempre és fruit d'alguna influència. Realment existeix una sola opinió sobre algú? Coneixeu-me (si voleu).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: