Nit de cap d’any o com perdre els missatges

És la nit de cap d’any. Nit de raïm, d’il·lusió, de promeses, celebracions i, per alguns, de feina.  Pel que fa mi, decideixo publicar els primers resultats de l’estudi que he realitzat paral·lelament a tot aquest treball.

Obro, a la vegada, una nova pàgina dins aquest bloc (Resultats de l’estudi) i a la columna dreta insereixo un giny on hi he penjat els fitxers amb els resultats. A mesura que vagi avançant en el recull actualitzaré les dades.

En realitat, dir que jo he fet aquesta tasca és egoista, ja que sense la col·laboració de tots aquells qui han contestat el formulari, sense aquells que li han dedicat part del seu temps i tots els que han visitat el bloc, l’estudi no hauria servit de res. Moltes gràcies.

Us mereixeu una bona entrada d’any, gens estressada.

Ben al contrari del que, si les previsions es compleixen (que això sembla) tindrà la xarxa de telefonia mòbil. L’1 de gener de 2009, segons llegeixo a El Periódico de Catalunya, en els 60 minuts que separen la mitjanit de la 1 de la matinada, es van enviar ni més ni menys que 25 milions de SMS (que a 0,15 € suposen, per a les telefòniques, un ingrés de 3.750.000 d’euros en una hora, només en missatges).

Cal tenir en compte, però, que la saturació de la xarxa, un cop haguem menjat el raïm, ens pot passar males jugades. De fet, a pròpia pell he vist com alguns missatges desapareixen, literalment (encara que acaben corbant-se) i, segons explica el rotatiu, el passat 1 de gener hi va haver demores de fins a 8 hores en l’entrega de missatges.

L’executiu central ha demanat als ciutadans que esglaonin les seves trucades.

Tanmateix, a ningú se li escapa que aquesta mesura és bastant absurda: som molts els quins ens agrada trucar o escriure a mitjanit, i no ens podem posar d’acord per establir un horari de felicitació, així que tots ho intentarem a la vegada i si no hi ha sort, tal vegada se’ns ocorri esperar.

L’any passat, vaig optar per programar els meus missatges. La tecnologia SMS permet que, a través d’uns codis (no conec cap operadora que cobri per utilitzar-los) puguem decidir el dia i hora en que es rebrà un missatge.

Sols cal escriure *Dhhmm#ddmmaa# al principi de l’SMS.

hh = hora (p. ex. 01 = 1 de la matinada)

mm = minuts (p. ex. 30 = dos quarts)

dd = dia (p. ex. 05 = dia 5)

mm = mes (p. ex. 02 = febrer)

aa = any (p. ex. 09 = 2009)

Tenia l’esperança que aquest mètode m’alliberés, però no va acabar de fer-ho. Tothom a qui li havia enviat el va rebre a les 12 en punt, sense cap demora, però amb el text del missatge tallat.

Així que, per postres, vaig haver d’intentar-ho un segon cop (doble despesa), a les tres del matí. Ho heu provat mai, vosaltres? Us a funcionat?

En tot cas…

FELIÇ 2010!

.

.

.

Fonts:

El Periódico de Catalunya (Grupo Zeta): Notícia “Bona part dels 25 milions d’SMS de final d’any no arriben”)

Vodafone España (Vodafone Group): Mensajes cortos SMS (en castellà)

Anuncis

Quant a Josep Andreu Palacios Caballero
Una opinió fonamentada sempre és fruit d'alguna influència. Realment existeix una sola opinió sobre algú? Coneixeu-me (si voleu).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: