La caiguda de Twitter… provocada per un fantasma?

John Quincy Adams

John Quincy Adams i insignes de twitter

Sembla que Twitter ja funciona millor (tot i que no s’ha acabat de recuperar). Ho reconeixen ells mateixos en les darreres actualitzacions de la notícia. A més, segons llegeixo a 3cat24, el seu amic facebook tampoc ha anat fi aquest dijous (la notícia està actualitzada). Serà un dia que els propietaris d’ambos serveis i els seus usuaris (que en són, en definitiva, l’ànima) voldran oblidar.

Aquesta tarda explicava que l’error que ha causat la indisposició de l’ocell blau era un vell conegut. Es veu que ja li havia passat en el seu dia a la famosa Wikipedia, i que no fou la primera víctima (ni l’última, pel que sembla). El cas es que, coses del destí, poc desprès de publicar el post he remenat la xarxa i he llegit quelcom molt curiós.

Ho sento, però no he pogut evitar preguntar-me si hi tenia relació. The Massachusets Historical Society ha començat aquest dimecres a publicar a Twitter breus entrades del diari personal de John Quincy Adams, personatge del segle XIX, i sisè president d’Estats Units.

Pel que sembla, Quincy Adams també trobava el seu encant als apunts breus, de menys de 140 caràcters, que responen a la filosofia de Twitter i que ell ja redactava al seu diari. Més endavant intentaré ampliar informació sobre què és Twitter, però diré que es basa en la idea de compartir microblocs, més encara que els reduïts SMS dels mòbils, que admeten fins a 160 caràcters.

És una notícia sorprenent, sens dubte. Ens mostra com d’útils poden resultar les eines 2.0 per a la història i recopilació/publicació de documents perduts. Així, a més, es confirma que tothom (absolutament tothom!) pot arribar a tenir veu en les xarxes 2.0.

I tot i que és un afer més personal, m’ha fet pensar això que un dia desprès que es publiquessin escrits d’un home mort, els servidors de Twitter fallessin. Fantasmagòric?

Fonts:

Notícia Vilaweb: Un Twitter de fa dos-cents anys

Notícia 3cat24.cat (CCMA)El servei de Twitter, víctima d’un “atac maliciós”

Twitter Status, Twitter Inc.

Viquipèdia en català (Wikimedia foundation)

Anuncis

Quant a Josep Andreu Palacios Caballero
Una opinió fonamentada sempre és fruit d'alguna influència. Realment existeix una sola opinió sobre algú? Coneixeu-me (si voleu).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: