Amovens, compartir cotxe en 2.0

Lloc web dAmovens.com

Lloc web d'Amovens.com

En els temps que corren, no precisament de bona salut econòmica i de cada cop més consciència ecològica (o així sembla ser), la web 2.0, la comunicació entre persones en definitiva, està resultant una eina molt eficaç. El seu apogeu ha coincidit amb una resecció econòmica a nivell mundial –crec que ningú ho nega—i això, juntament amb altres factors, ha fet més notoris els efectes socials d’aquestes eines.

Com si es tractés d’una amistat més, la crisi ens ha agregat al Facebook, però, a l’hora, gràcies a YouTube o a Twitter hem pogut seguir el procés d’un ERO en temps real i solidaritzar-nos amb els treballadors. També a través de xarxes socials i eines 2.0 qualsevol és capaç de convidar a la reflexió sobre el canvi climàtic i altres problemes mediambientals.

Mesclant ambdós factors, estalvi i consciència ecològica, he descobert Amovens, un web amb clares característiques 2.0 poc popular però, al menys al meu entendre, molt útil. La seva pretensió és simple: compartir cotxe. Es tracta d’un portal on podem oferir el nostre vehicle a altra gent , i apuntar-nos si volem formar part d’un viatge compartit. Valen tan trajectes esporàdics com habituals, i podem triar, per exemple, si es podrà fumar o no, si acceptem animals de companyia etc. La novetat d’aquest portal és que s’enfoca com una xarxa 2.0, ja que, per exemple, es pot crear un cercle d’amics, vincular-se a empreses i seguir el servei per Twitter o Facebook.

És un web bastant jove, i sembla que per ara li costa una mica arrancar. Tanmateix, sembla una bona iniciativa, creada amb molt d’entusiasme.  El propi govern de la Generalitat ja fa temps que parla d’impulsar la mobilitat amb cotxe compartit. S’estan fent passos, un exemple n’és aquesta web, però sembla que la ciutadania encara no està convençuda dels avantatges que suposa compartir un cotxe.

Tu què faries?

Font:

Amovens.com

Sala de Premsa del portal de la Generalitat de Catalunya (Gencat.cat)

Anuncis

Quant a Josep Andreu Palacios Caballero
Una opinió fonamentada sempre és fruit d'alguna influència. Realment existeix una sola opinió sobre algú? Coneixeu-me (si voleu).

One Response to Amovens, compartir cotxe en 2.0

  1. Retroenllaç: ADrive, 50 GB gratuïts de disc dur virtual « La societat 2.0

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: